No Janne-setä se taas täällä! Kanainen rulla John saa nyt kaverin suoraan Meksikosta, kun serkku El Esteban Puertobanos Porto Allegro Della Monte astuu kuvaan. Kebab ruokalajina on tietenkin kotoisin Lähi-Idästä. Täällä Suomessa tuota suoraan jumalten selkänahasta vuoltua taivaallista herkkua pidetään rahvaanomaisena baari-iltojen jälkeisenä pikaruokana, vaikka juuri synnyinmaassaan se on samanlaisessa arkiruoan asemassa kuin karjalanpaisti tai kanankoipi.

Olkaapa joka tapauksessa ystävällisiä ja nauttikaa reseptistä, jolla loihdit rullakebabin puolella siitä rahamäärästä, jonka joutuisit kuluttamaan käydessäsi läheisen kebab-pizzerian pakeilla. No ok, pakastelastuilla ei päästä tietenkään samaan lopputulokseen kuin vartaasta vuollulla lihalla (the shit), mutta oman tekemisen tuoma lisäarvo tuntui myös makuhermoissa. Sen takaan.

Leivän loihdin samalla kaavalla kuin kanarullaankin:

Vehnäjauhoja 4 dl

Ruokaöljyä 0,5 dl

Suolaa 1 tl

Leivinjauhetta 1 tl

Kuumaa vettä 2 dl

Taikinan laitoin "tekeytymään" jääkaappiin kahta löytämääni ohjetta yhteisesti soveltaen. Siinä samalla paistelin pussillisen vanhoja kunnon (ei, päiväys ei ollut mennyt) Korv Göranin kebablastuja, joita maustoin aavistuksen verran grillausmausteella sekä chilijauheella.

Korv Göranin dissaajia tulee vastaan yhtä usein kuin homoseksuaaleja Scissors Sisters -faneja, mutta minä ja Chef Henskis pidämme niistä kovasti. Ehtaa pyörivästä vartaasta asiaankuuluvalla höylällä vuoltua lastua nekään eivät tietenkään voita. Olemme kuitenkin muuan maakuntamatkallamme käyneet aidossa ja alkuperäisessä Korv Göranin kebabbilassa Pietarsaaressa imaisemassa ehtaa tavaraa sisuksiimme. The Main Chef Henskis tosin asui kyseisessä kaupungissa useamman vuoden.

Ai niin, sitä reseptiäkin piti kirjoittaa. Kanarullien tapaan kaulin pohjat mahdollisimman ohuiksi ja käytin runsaasti jauhoja, jotteivat pohjat vain hajoaisi tarttuessaan kiinni leivinpaperiin. Runsas öljymäärä taikinassa estikin tämän oivallisesti! Seuraavaksi voitelin pohjat Korv Göranin kebabkastikkeella ja asettelin päälle itse kebablastut, ananasta sekä juustoraastetta.

Lopputulos tässä vaiheessa näyttää seuraavalta. Kyseessä on Chef Henskiksen rulla ja hän lisäsi joukkoon myös fetajuustoa ennen uuniin laittoa.

1266585715_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Uunissa tuotosta ei pidä pitää kovin kauan, ettei pohjasta tule liian rapsakkaa (käärintä onnistuu). Hyvä nyrkkisääntö on minusta se, että juusto ehtii sulaa kauniisti verran.

Ihailkaapa seuraavaksi salaattimääräämme. Ainakaan se ei loppunut kesken.

1266585861_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

2 kpl terttutomaatteja Espanjasta ftw!

Näitä ladoimme luonnollisesti seuraavana ohjelmanumerona.

1266585993_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Joukossa on jo tacodippiäkin sekä Lidlistä bongaamaani medium-kaliiperin salsakastiketta. Tämä on jälleen Chef Henskiksen rulla, koska joukossa on myös maustekurkkuja. Itse halveksun kyseistä elintarviketta, joten en sitä omaan annokseeni kelpuuta.

Seuraavaksi käärin kokonaisuudet huolellisesti kuin vaihtaisin vauvalle vaipan. Aidon vaikutelman saamiseksi käärin rullan myös alumiinifolioon. Lopputulos on kuin suoraan Ali Mohammed Baba bin Ladenin mestasta. Ruokajuomaksi ei luonnollisesti sovi mikään muu kuin ehta maito.

1266586135_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä vielä closeuppia rullasta hyppysissäni matkalla kohti vatsaa jatkuvasti kiihtyvällä tahdilla.

1266586223_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Be my guest (ole minun vieraani) ja vieraile myös CHIMERA'S TRIBUNESSA.

- Chef Janskis