Kokeilin tehdä kasvisgratiinia alkuviikosta. Tuli ihan hyvää, tosin ei niin hyvää kuin eräissä kesän juhlissa sain syödäkseni. :D Täytyy tehdä tätä joskus ihan tuoreistakin vihanneksista! Tämä on tosissaan helppo tehdä ja alkuvalmisteluissa ei kauaa mene. :) Tästä määrästä ei tule kovin paljoa, joten se sopii paremminkin lisukkeeksi pääruoan oheen.

300 g pakastekasviksia (esim. Apetitin Amerikansekoitus)
½ pkt Valio Koskenlaskija voimakas -sulatejuustoa
2 dl ruokakermaa
suolaa,
Meiran Yrttinen kasvismauste

Laita kerma sekä Koskenlaskija pieninä palasina kattilaan. Lämmitä kunnes Koskenlaskija on sulanut kerman joukkoon. Laita jäiset kasvikset uunivuokaan ja kaada seos päälle. Mausta suolalla ja kasvismausteella oman maun mukaan. Paista uunissa 175 asteessa  n. 35-40 min.