Tein tämän sitruunatortun blogipiknikille viime viikolla. Maku oli kivan raikas ja maukas. Meinasi mennä vaan vähän hermo, kun ensimmäinen torttuni epäonnistui eikä minulla ollut enää hirveästi aikaa tehdä toista ennen sovittua tapaamista. No onnistuin kuitenkin tekemään toisen ja paremman version kuin se ensimmäinen oli. Siinä kun tuo sitruunatäyte jäi hirveäksi litkuksi ja marenki näytti lähinnä munakkaalta, haha! :D Ohjeen olen soveltanut sekä Kotilieden että Yhteishyvän ohjeista.

Pohja:

100 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
2 rkl kylmää vettä

Täyte:

2 dl vettä
1,25 dl sokeria
2 keltuaista
2 rkl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)
4 rkl sitruunamehua (n. 1 sitruuna)
1 tl raastettua sitruunan kuorta
25 g voita

Pinnalle:

2 valkuaista
6 rkl hienoa sokeria

Nypi rasva, jauhot ja sokeri muruiseksi seokseksi. Lisää vesi ja anna taikinan tasaantua kymmenisen minuuttia jääkaapissa. Painele taikina piirakkavuoan reunoille ja pohjalle (n. 24 cm). Tue reunat foliosta muovatulla pannalla ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pohja saa vaaleanruskean värin.

Pese ja harjaa sitruuna kuumalla vedellä. Raasta kuori ja purista mehu eri kulhoihin. Sekoita vesi, sokeri, keltuaiset, maissitärkkelys ja sitruunanmehu kattilassa. Kuumenna samalla sekoittaen, kunnes kiisseli muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sitruunankuori ja voi. Sekoita tasaiseksi. Poista foliopanta torttupohjan reunoilta ja levitä täyte kakkupohjan päälle. Anna tortun jäähtyä.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lusikoi valkuaisvaahto tortun pinnalle ja kypsennä uunissa n. 7 min, kunnes marenki saa hiukan väriä.