1303045756_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämmöinen resepti löytyi täältä ja kuulosti niin jännältä, että oli ihan pakko kokeilla! =D Näistä tuli aika veikeän makuisia, ei siis mitään pahoja ollenkaan, mutta sellaisia jänniä. :D Mämmi ei ainakaan omaa suuhuni maistunut liikaa vaan juuri sopivasti. Mämmi myös toi näihin hieman erilaisemman koostumuksen kuin normaalisti muffineissa on. Päälle laitoin sitruunarahkaa ja strösseleitä koristeeksi.  Taikinaan lisäsin taasen vaniljasokeria, kun sitä tykkään laittaa aina kaikkialle. :P Näillä on hyvä aloittaa pääsiäinen!

50 g voita
1 ½ dl sokeria
1 kananmuna
1 ½ dl mämmiä
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa tai kermaa

Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota sokeri ja kananmuna kulhossa, lisää mämmi joukkoon. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhojen joukkoon ja lisää jauhot vuorotellen maidon/kerman kanssa kulhoon. Lopuksi lisää sulatettu voi joukkoon. Nostele taikinaa muffin vuokiin. Paista n. 20 minuuttia uunin keskitasolla.

Vinkki; Helpottaaksesi annostelua vuokiin, laita taikina esim. minigrip-pussiin, leikkaa pussin kulmaan aukko ja purista siitä sopiva määrä taikinaa muffinvuokaan.

P.S. Äidille hyvää syntymäpäivää!