1300563302_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Bongasin tällaisen brownie-piirakan Emerald cityn blogista. Tämän olisi pitänyt olla marmoroitu piirakka, mutta omat marmoroinnit katosivat salaperäisesti jonnekin... *köh köh* :D Siksi en nyt viitsinyt laittaa tuohon otsikkoon mainintaa marmoroidusta piirakasta, kun sellaista ei tässä nyt näy lainkaan. 8) Mutta yrittäkää te paremmalla onnella! ;) Tämä oli kyllä hyvää piirakkaa, etenkin kun oli ollut jonkin aikaa jääkaapissa. Suosittelen piirakan kanssa vaniljajäätelöä tai marjoja, on meinaan aikas makea tapaus tämä! Sokeria tuli ihan hirmuinen määrä, niin ihmekös tuo... :D


Suklaataikina:

110 g voita
110 g tummaa suklaata
225 g (n. 2,5 dl) sokeria
100 g (2kpl) munia
65 g (1 dl) vehnäjauhoja

Mascarponepäällinen:

200 g mascarponejuustoa
50 g (1kpl) munia
60 g (n. 3/4 dl) sokeria

Voitele ja jauhota piirakkavuoka (halkaisijaltaan n. 27 cm) mantelijauheella tai korppujauhoilla. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita mascarponepäällisen ainekset kulhossa tasaiseksi seokseksi. Laita voi ja suklaa mikroa kestävään kulhoon ja sulata puolella teholla välillä sekoittaen. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Kaada joukkoon sokeri ja sekoita se suklaaseoksen joukkoon. Kääntele munat taikinan sekaan. Siivilöi sekaan jauhot ja sekoita tasaiseksi.  Kaada taikina vuokaan. Kaada mascarponeseos tasaiseksi kerrokseksi suklaapohjan päälle. Pistele marmorikuviot haarukalla. Paista uunissa noin puoli tuntia. Itse pidin piirakkaa uunissa n. 35 minuuttia ja siitä tuli sopivan kostea.

1300563340_img-d41d8cd98f00b204e9800998e