18 yötä jouluun!

1291584499_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hyvää itsenäisyyspäivää 93-vuotiaalle Suomelle! :) Itsenäisyyspäivän kunniaksi tarjoan teille reseptin perinteiseen suomalaiseen jouluruokaan, porkkanalaatikkoon. Ohjeen otin Ruokatieto.fi-sivustolta, vähän taas muokaten sitä omaan makuun sopivaksi. ;) Tein ohjeesta puolikkaan ja sain kaksi tuollaista puolen litran alumiinivuoallista. Tästä tuli yllättävän hyvää, vaikka tein porkkanalaatikkoa ihan ensimmäistä kertaa! :D Kannattaa kokeilla!

½ kg porkkanoita kuorittuina
2½ dl vettä
½ tl suolaa
0,75 dl puuroriisiä
2 dl kuohukermaa
1 muna
1/4 tl suolaa 
0,25 dl siirappia 
pieni ripaus valkopippuria
pieni ripaus mustapippuria

Keitä paloitellut porkkanat lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä siten, että vesi peittää juuri porkkanat. Ota keitinvesi talteen, ja pane riisit siihen kiehumaan. Soseuta porkkanat. Lisää soseeseen maito, 1½ dl kermaa, muna sekä mausteet.

Kun porkkanoiden keitinvesi on imeytynyt riiseihin, kaada jäljelle jäänyt puoli desiä kermaa riisin sekaan. Keitä hetki. Yhdistä kypsät riisit muihin aineksiin. Tarkista suolan määrä. Kaada seos voideltuun noin 1 litran vuokaan (tai kahteen ½ litran vuokaan). Ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista porkkanalaatikkoa 200 asteessa n. 45 minuuttia.