Vähän hiljaista ollut kyllä nyt helteiden aikaan leipomisen ja ruoanlaiton saralla. Vieraiden ansiosta olen saanut leivoskellakin "pitkästä" aikaa :D Viikonloppuna teinkin sitten tällaisia valkosuklaa-kirsikkamuffineita. Nameja olivat, joskus täytyy kyllä kokeilla tehdä näitä ihan tuoreistakin kirsikoista! :>
100 g voita
1dl maitoa
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
n. 1 dl säilykekirsikoita paloiteltuna
100 g valkosuklaata rouhittuna
3 rkl kirsikkalikööriä (olisi voinut olla kyllä enemmänkin =D)
Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet + rouhittu valkosuklaa keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen sulaa rasvaa, maitoa ja jauhoseosta. Lisää lopuksi kirsikkalikööri ja paloitellut säilykekirsikat. Sekoita taikina varovaisesti tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 175 asteessa noin 15 min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.