1280249742_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vähän hiljaista ollut kyllä nyt helteiden aikaan leipomisen ja ruoanlaiton saralla. Vieraiden ansiosta olen saanut leivoskellakin "pitkästä" aikaa :D Viikonloppuna teinkin sitten tällaisia valkosuklaa-kirsikkamuffineita. Nameja olivat, joskus täytyy kyllä kokeilla tehdä näitä ihan tuoreistakin kirsikoista! :>

100 g voita
1dl maitoa
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
n. 1 dl säilykekirsikoita paloiteltuna
100 g valkosuklaata rouhittuna
3 rkl kirsikkalikööriä
(olisi voinut olla kyllä enemmänkin =D)

Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet + rouhittu valkosuklaa keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen sulaa rasvaa, maitoa ja jauhoseosta. Lisää lopuksi kirsikkalikööri ja paloitellut säilykekirsikat. Sekoita taikina varovaisesti tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 175 asteessa noin 15 min.